Blog > Komentarze do wpisu
Serniczki waniliowo-brzoskwiniowe.

Witam. Zapraszam na serniczki. Wspaniała artelnatywa dla sernika, w sam raz na jeden kęs. Na dodatek są przepyszne i szybkie w przygotowaniu.

Serniczki waniliowo-brzoskwiniowe:

Ciasto:

  • 2/3 kostki margaryny
  • 35 dag mąki
  • 15 dag cukru pudru
  • 3 jajka
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia

Z podanych składników zagnieść ciasto, jeżeli będzie bardzo lepkie dosypać trochę mąki.

Ja w sumie dosypałam ok. garści. Wstawić ciasto do lodówki na ok. 30 minut.

Piekarnik nagrzać do 180 0 C.

Masa serowa:

  • 40 dag sera o smaku waniliowym (u mnie z biedronki)
  • 1 cukier waniliowy
  • 2-3 łyżki cukru pudru
  • 1 jajko
  • 2 budynie waniliowe bez cukru
  • 1 puszka brzoskwiń
  • marmolada o smaku różanym

Ser wymieszać z cukrem waniliowym, cukrem pudrem, budyniem i jajkiem za pomocą łyżki (mikser jest zbędny).

Brzoskwinie osączyć i pokroić w miarę drobną kostkę. Dodać do sera, zamieszać.





Foremkę na muffinki wysmarować oliwą.

Ciasto podzielić na pół, jedną część z powrotem wstawić do lodówki, drugą podzielić na 12-scie części. Wykleić dokładnie foremki, nałożyć do każdej foremki po łyżeczcze marmolady i do pełna nałożyć masy serowej.

Piec ok. 20-22 minuty.

To samo zrobić z drugą częściąciasta i sera.

Smcznego!!!

Zapraszam również na http://cardmakinghobby.blogspot.com

 



wtorek, 03 kwietnia 2012, chanya13

Polecane wpisy

Komentarze
karmel-itka
2012/04/04 00:36:34
urocze!
bardzo fajny pomysł. zupełnie nowa wersja
tradycyjnego sernika. a jaka zacna i pyszna!
-
2012/04/04 07:19:37
Bardzo słoneczne i smakowite babeczki!
-
majanaboxing
2012/04/06 21:45:46
Śliczne są! Urocze bardzo i z pewnością pyszne.
Zdrowych,wesołych Świąt Wielkanocnych ,smacznego jajka i mokrego Dyngusa :)
-
lutka40
2012/04/07 08:46:48
ŚLICZNOŚCI
-
agattekh
2012/04/07 16:21:17
Ale pyszne serniczki :-) wyglądaja super :-)
-
izaa_a
2012/04/08 00:20:46
alez one cudnie wyglądaja :))))
-
judik1119
2012/04/13 23:10:58
Rany ale pycha te serniczki-mniam!:-)
Uwaga Wszystkie zdjęcia oraz teksty na tym blogu są mojego autorstwa. Nie zgadzam się na to aby były wykorzystywane, rozpowszechniane lub kopiowane bez mojej zgody. Jeśli chcesz coś wykorzystać, podaj źródło. Jesli chcesz coś skopiować, zapytaj! Durszlak.pl

Skrzynka pocztowa Napisz do mnie e-mail


Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów Top Blogi