Blog > Komentarze do wpisu
Czekoladowe z brzoskwiniami.
Witam - moja dzisiejsza propozycja to ciasto czekoladowe z brzoskwiniami - szybkie w przygotowaniu, jeszcze szybciej znika :) Ciasto czekoladowe z brzoskwiniami. Składniki:
Margarynę, cukier i jajka utrzeć. Dodać mąkę, proszek i kakao. Całość zmiksować. Dodać mleko - utrzeć. Brzoskwinie - 3 połówki pokroić w paski, resztę w grubą kostkę. Kostkę wrzucić do ciasta i wymieszać. Ciasto przełożyć do foremki - tortownicy, paski brzoskwiń rozłożyć na cieście. Ciasto piec 50 minut w temp. 1800C. Smacznego! poniedziałek, 01 października 2012, chanya13
Komentarze
deserowo
2012/10/01 19:01:35
wygląda pięknie! :)
Gość: Dzikowiec, *.piaseczno.vectranet.pl
2012/10/01 19:14:53
Musi być obłędnie pyszne! Pozdrawiam
kolorowapokrzywa
2012/10/04 15:38:01
Twoje zdjęcia są zawsze takie bardzo apetyczne! ;-) Ciasto wygląda pysznie :)
agattekh
2012/10/08 09:27:36
Wygląda mega apetycznie :-0) jadłam już czekoladowe ze śliwkami, ale z brzoskwiniami wygląda bosko :-)
nenechaa
2012/11/09 08:58:18
Znów ciacho czeko bez czeko? ;D
Fajno, że takie proste i szybkie w wykonaniu, jak się niespodziewanie goście wproszą... tylko ja to pewno zaraz bym dodała jeszcze orzechów, albo migdałów i konkretny jakiś smak w środek; płatki migdałów na wierzch... ...chociaż osobiście nie przepadam za połączeniem smaku kakao-brzoskwinia... ;P Pozdrawiam! N. 2012/11/21 14:42:06
Upiekłam mojeciacho.blox.pl/2012/11/Czekoladowe-z-brzoskwiniami.html, ciasto jest rewelacyjne, wszystkim polecam i dziękuję autorce za przepis, pozdrawiam :-).
Gość: fankaczekolady, *.promax.media.pl
2013/05/03 21:38:41
zrobilam dzisiaj,ciasto dobre,dałam mniej brzoskin zeby zakalec nie wyszedl.
Jak dla mnie troche za malo kakao
Gość: Julka, *.pl
2013/05/11 20:51:40
Właśnie zrobiłam i niestety nie wyrosło :( Zakalca nie ma. Nie wiem co mogłam zrobić źle :/
Gość: casto z brzoskwiniami, *.adsl.inetia.pl
2013/06/15 20:22:31
Mam pytanie czy jeśli dodam brzoskwinie po 15- 20 minutach pieczenia to zapobiegnie to powstawaniu zakalca?
chanya13
2013/06/20 22:42:42
Zawsze daję od razu i nie mam zakalca, trzeba je tylko dobrze osączyć
Gość: Aga, *.dynamic.chello.pl
2013/12/07 17:48:58
Robiłam zgodnie z przepisem, dodałam od siebie tylko kieliszek rumu a zamiast brzoskwini dała banany . Wyszło przepyszne, mięciutkie, pychotka <3 dziękuję za przepis bardzo :) Pozdrawiam
Gość: Fiametta, *.4-2.cable.virginm.net
2013/12/08 20:14:40
Korzystam z przepisu trzeci raz, za każdym razem wychodzi pyszne. Zakalca nie stwierdzono. Pozdrawiam :)
Gość: Adi, *.adsl.inetia.pl
2013/12/15 13:17:06
robie je co jakiś czas, wychodzi super i smacznie! :)
Polecam, bardzo łatwe!
Gość: , *.neoplus.adsl.tpnet.pl
2014/05/02 11:49:25
wyszło rewelacyjnie :) zrobiłam na małej blaszce prostokątnej i też super wygląda :) na początku przeraziłam się, bo ciasto było gęste i zastanawiałam się czy wyrośnie, ale wyrosło, jest puszyste i nie ma zakalca :) super! idealne do popołudniowej kawki :)
Gość: Cass, *.play-internet.pl
2014/05/18 15:48:47
Właśnie się piecze D: Pachnie wspaniale, wygląda wspaniale, jeszcze tylko 5 minut grozy oczekiwania!
Gość: Kasia, *.rejtravel.com
2014/05/23 22:06:37
Dzięki za przepis. Szukałam fajnego (szybkiego) przepisu na kombinację brzoskwinie - czekolada/kakao i nie zawiodłam się. Dodałam trochę migdałów do środka, ale głównie na wierzch, a tak poza tym to ciasto wyszło jak na Twoich fotkach, czyli super. W smaku również bardzo dobre, pulchne, ładnie wyrosło. Na pewno zrobię to ciasto jeszcze nie jeden raz :)
Gość: , *.neoplus.adsl.tpnet.pl
2014/09/20 17:53:02
za trzecim razem zrobiłam z gruszkami :) i wyszło ekstra tak jak z brzoskwiniami :D
|
![]() ![]() |