Blog > Komentarze do wpisu
Czekoladowe z brzoskwiniami.

Witam - moja dzisiejsza propozycja to ciasto czekoladowe z brzoskwiniami - szybkie w przygotowaniu, jeszcze szybciej znika :)


Ciasto czekoladowe z brzoskwiniami.

Składniki:

  • 24 dag margaryny
  • 1 szklanka cukru
  • 2 szklanki mąki
  • 3 łyżki kakao z wiatrakiem
  • 4 jajka
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 3 łyżki mleka
  • puszka brzoskwiń

Margarynę, cukier i jajka utrzeć. Dodać mąkę, proszek i kakao. Całość zmiksować. Dodać mleko - utrzeć.

Brzoskwinie - 3 połówki pokroić w paski, resztę w grubą kostkę. Kostkę wrzucić do ciasta i wymieszać. Ciasto przełożyć do foremki - tortownicy, paski brzoskwiń rozłożyć na cieście.

Ciasto piec 50 minut w temp. 1800C.

Smacznego!


poniedziałek, 01 października 2012, chanya13

Polecane wpisy

Komentarze
deserowo
2012/10/01 19:01:35
wygląda pięknie! :)
-
Gość: Dzikowiec, *.piaseczno.vectranet.pl
2012/10/01 19:14:53
Musi być obłędnie pyszne! Pozdrawiam
-
samozdrowie24
2012/10/01 21:31:35
polecam!
-
Gość: lekkibrzusio, *.dynamic.chello.pl
2012/10/01 23:55:08
o kurczę idealnie.
-
mikimama
2012/10/02 08:49:09
Wygląda przesmacznie!
-
izaa_a
2012/10/02 11:42:06
woow świetnie wygląda
-
kolorowapokrzywa
2012/10/04 15:38:01
Twoje zdjęcia są zawsze takie bardzo apetyczne! ;-) Ciasto wygląda pysznie :)
-
lutka40
2012/10/07 14:03:24
Zdjęcie jak zwykle powalające ,a ciacho tez musi obłędnie smakowac
-
agattekh
2012/10/08 09:27:36
Wygląda mega apetycznie :-0) jadłam już czekoladowe ze śliwkami, ale z brzoskwiniami wygląda bosko :-)
-
judik1119
2012/10/10 22:48:54
Wygląda pysznie! Fajnie to wymyśliłaś, z tymi brzoskwiniami:-)
-
szymonfan
2012/10/11 04:40:09
genialny wygląd tego ciacha :D
-
flusso
2012/10/16 20:41:40
Ja się nie dziwię, że znika - to musi być pyszne :)
-
nenechaa
2012/11/09 08:58:18
Znów ciacho czeko bez czeko? ;D

Fajno, że takie proste i szybkie w wykonaniu, jak się niespodziewanie goście wproszą... tylko ja to pewno zaraz bym dodała jeszcze orzechów, albo migdałów i konkretny jakiś smak w środek; płatki migdałów na wierzch...
...chociaż osobiście nie przepadam za połączeniem smaku kakao-brzoskwinia... ;P

Pozdrawiam!
N.
-
2012/11/20 07:01:26
Ciasto wygląda obłędnie ...
-
2012/11/21 14:42:06
Upiekłam mojeciacho.blox.pl/2012/11/Czekoladowe-z-brzoskwiniami.html, ciasto jest rewelacyjne, wszystkim polecam i dziękuję autorce za przepis, pozdrawiam :-).
-
Gość: fankaczekolady, *.promax.media.pl
2013/05/03 21:38:41
zrobilam dzisiaj,ciasto dobre,dałam mniej brzoskin zeby zakalec nie wyszedl.
Jak dla mnie troche za malo kakao
-
Gość: Julka, *.pl
2013/05/11 20:51:40
Właśnie zrobiłam i niestety nie wyrosło :( Zakalca nie ma. Nie wiem co mogłam zrobić źle :/
-
Gość: casto z brzoskwiniami, *.adsl.inetia.pl
2013/06/15 20:22:31
Mam pytanie czy jeśli dodam brzoskwinie po 15- 20 minutach pieczenia to zapobiegnie to powstawaniu zakalca?
-
chanya13
2013/06/20 22:42:42
Zawsze daję od razu i nie mam zakalca, trzeba je tylko dobrze osączyć
-
Gość: Aga, *.dynamic.chello.pl
2013/12/07 17:48:58
Robiłam zgodnie z przepisem, dodałam od siebie tylko kieliszek rumu a zamiast brzoskwini dała banany . Wyszło przepyszne, mięciutkie, pychotka <3 dziękuję za przepis bardzo :) Pozdrawiam
-
Gość: Fiametta, *.4-2.cable.virginm.net
2013/12/08 20:14:40
Korzystam z przepisu trzeci raz, za każdym razem wychodzi pyszne. Zakalca nie stwierdzono. Pozdrawiam :)
-
Gość: Adi, *.adsl.inetia.pl
2013/12/15 13:17:06
robie je co jakiś czas, wychodzi super i smacznie! :)
Polecam, bardzo łatwe!
-
2014/03/18 13:46:07
zrobilam je dzisiaj i jest naprawde pyszne :)
-
Gość: , *.neoplus.adsl.tpnet.pl
2014/05/02 11:49:25
wyszło rewelacyjnie :) zrobiłam na małej blaszce prostokątnej i też super wygląda :) na początku przeraziłam się, bo ciasto było gęste i zastanawiałam się czy wyrośnie, ale wyrosło, jest puszyste i nie ma zakalca :) super! idealne do popołudniowej kawki :)
-
Gość: Cass, *.play-internet.pl
2014/05/18 15:48:47
Właśnie się piecze D: Pachnie wspaniale, wygląda wspaniale, jeszcze tylko 5 minut grozy oczekiwania!
-
Gość: Kasia, *.rejtravel.com
2014/05/23 22:06:37
Dzięki za przepis. Szukałam fajnego (szybkiego) przepisu na kombinację brzoskwinie - czekolada/kakao i nie zawiodłam się. Dodałam trochę migdałów do środka, ale głównie na wierzch, a tak poza tym to ciasto wyszło jak na Twoich fotkach, czyli super. W smaku również bardzo dobre, pulchne, ładnie wyrosło. Na pewno zrobię to ciasto jeszcze nie jeden raz :)
-
Gość: , *.neoplus.adsl.tpnet.pl
2014/09/20 17:53:02
za trzecim razem zrobiłam z gruszkami :) i wyszło ekstra tak jak z brzoskwiniami :D
Uwaga Wszystkie zdjęcia oraz teksty na tym blogu są mojego autorstwa. Nie zgadzam się na to aby były wykorzystywane, rozpowszechniane lub kopiowane bez mojej zgody. Jeśli chcesz coś wykorzystać, podaj źródło. Jesli chcesz coś skopiować, zapytaj! Durszlak.pl

Skrzynka pocztowa Napisz do mnie e-mail


Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów Top Blogi