środa, 22 lutego 2012
Pasta tuńczyk-feta-twaróg.

Witam. Dzisiaj szybka w przygotowaniu i bardzo smaczna pasta do chleba lub krakersów.

Pasta tuńczyk-feta-twaróg :

  • 1/2 puszki tuńczyka w sosie własnym
  • 150 g sera typu feta
  • 250 g twarogu
  • 1 cebula - średnia
  • 2 ząbki czosnku
  • szczypiorek (pół pęczka)
  • 2-3 łyżki śmietany
  • pieprz

Fetę i twaróg zmielić lub przepuścić przez praskę do ziemniaków. Cebulę i szczypior posiekać, czosnek drobniutko posiekać i zmiażdżyć.

Do sera dodać tuńczyka (z sosem), cebulę, czosnek, szczypior, śmietanę. Doprawić pieprzem. Nie solić (feta jest wystarczająco słona - dla mnie).

Podawać z chlebem, krakersami lub jak kto ma ochotę.

Smacznego!!!



Zapraszam również na http://cardmakinghobby.blox.pl  tam wyżywam się artystycznie :-)

| < Lipiec 2017 > |
Pn Wt Śr Cz Pt So N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            
Tagi
Uwaga Wszystkie zdjęcia oraz teksty na tym blogu są mojego autorstwa. Nie zgadzam się na to aby były wykorzystywane, rozpowszechniane lub kopiowane bez mojej zgody. Jeśli chcesz coś wykorzystać, podaj źródło. Jesli chcesz coś skopiować, zapytaj! Durszlak.pl

Skrzynka pocztowa Napisz do mnie e-mail


Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów Top Blogi